beyerdynamic Orbis: Noul campion în „ring”

3 Noiembrie 2014

Beyerdynamic Orbis

 

beyerdynamic, binecunoscutul specialist german în domeniul audio, prezintă un nou sistem de conferinţă cu fir, denumit Orbis (ceea ce înseamnă "cerc" în limba latină). Orbis reprezintă o combinaţie de caracteristici tehnice moderne şi performanţe audio excepţionale. În timpul fazei de proiectare-dezvoltare s-a acordat o atenţie specială obiectivului de a face acest sistem digital cât mai uşor de gestionat. Ca succesor al soluţiilor de conferinţă cu fir  MCS 20 şi MCS 50 de la beyerdynamic, Orbis este conceput pentru a fi utilizat acolo unde se poartă discuţii care impun cel mai mare nivel posibil de inteligibilitate a vorbirii.


Redundanţă în buclă închisă

Unitatea centrală este conectată cu microfoane folosind cabluri Cat5 standard. Orbis este gata de funcţionare imediat ce este conectat, fără a necesita vreo configurare complicată de software.

Orbis include materiale de înaltă calitate şi un design modern, creat special pentru a satisface cerinţe dificile.

Elemente cum sunt butoanele din silicon iluminate în mai multe culori şi feedback tactil, precum  şi conectorul pentru căşti sau bucla inductivă pentru ascultare asistată se conformează cerinţelor Convenţiei Naţiunilor Unite pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi. Unităţile de microfon sunt disponibile în doua variante constructive, cu montare pe masă sau încastrate în masă, permiţând ca sistemul să poată fi integrat individual sau elegant şi discret în orice configuraţie de sală de conferinţe.


Unitatea centrală

Inima sistemului este unitatea centrală, care se poate monta pe masă sau care se poate integra într-un rack AV. Datorită modului de navigaţie cu un singur buton, interfaţa cu utilizatorul este bine definită şi poate fi operată intuitiv. Afişajul iluminat permite vizualizarea modurilor de lucru, ceea ce înseamnă că nu este necesară accesarea unor sub-meniuri. Datorită caracteristicii ”hot plugging”, se pot conecta unităţi de microfon suplimentare în timpul unei conferinţe, fără a provoca întreruperi.

O unitate centrală poate controla până la 100 unităţi de microfon. Dacă sistemul este conectat într-o buclă pentru funcţionare redundantă, se pot conecta până la 50 unităţi de microfon la unitatea centrală. Sistemul are această capacitate impresionantă datorită unităţilor de microfon deosebit de economice, care au un consum de sub 1 Watt la volum maxim.  

Interfaţa RS-232 din unitatea centrală Orbis permite conectarea sistemului la o unitate de control multi-media. Orbis este foarte flexibil, semnalele de la unităţile de microfon putând fi transmise prin intermediul diferitor ieşiri. Datorită recorderului integrat, fiecare şedinţă poate fi înregistrată fără a necesita echipament extern. Înregistrarea audio digitală este salvată pe un card SD care se introduce într-un slot al unităţii centrale.


Unităţile de Microfon

Unităţile de microfon de tip preşedinte şi delegat sunt acoperite cu un strat de vopsea cu rezistenţă la uzură şi zgâriere. Panoul de comandă este realizat din material acrilic dur. Opţiunile de cablare practice permit conectarea cablurilor la unitile de microfon: de jos (pe veritcala) sau din spate (pe orizontala), în funcţie de condiţiile locale. Orificiile perforate permit fixarea unităţilor de microfon pe masă dacă este necesar. Microfoanele cu gat flexibil (gooseneck) sunt disponibile în patru lungimi diferite şi, dacă este necesar, pot fi înlocuite rapid datorită conectorului XLR robust. Tehnologia Scudio de la beyerdynamic elimină în mod fiabil interferenţa cauzată de telefoane mobile.
O caracteristică unică a sistemului Orbis este dată de plăcile de suprafaţă, care pot fi ajustate la cerinţele clientului în ce priveşte culoarea, materialul şi etichetarea butoanelor.   


Calitate „fabricat în Germania”

Orbis poate fi folosit oriunde este necesar un sistem de conferinţă cu fir, uşor de utilizat, cu inteligibilitate optimă a vorbirii şi caracteristici utile. Solid, produs în Germania, calitatea sa garantează durabilitatea tuturor componentelor şi fiabilitatea funcţionării în medii solicitante. Datorită numeroaselor opţiuni de individualizare şi a designului atrăgător, Orbis este soluţia optimă pentru o gamă largă de aplicaţii pretenţioase.